Monday, 26 November 2012

Durian Crepe

Assalamualaikum.

Hye, dah lama tak update blog ni. Cian ye kan. Ololololo...lol. haha. Takde apa pun nak update. Tapi kadang-kadang update blog ni dapat jugak release tension or whatever. Just fun. kali ni nak cerita pasal satu makanan ni. Kemain famous dah sekarang. Tu tu.. tengok title tu. Hah tu lah benda nyaaa. Kuning gebu macam bantal yang berisi isi durian dan whipping cream. Omnomnom. menggiurkan je bunyinya kan? hihi. First time makan masa bulan June haritu. Ada seorang hamba Allah yang comel bagi. Dah lah comel, makanan yang dia bagi pun comel. hihi. Dia kata dia beli dekat Mid Valley, KL. Satu pack ada 6 biji. harga? tak tahu pula berapa. Nama pun 'bagi' kan, takkan nak tanya harga. huhu. Jom tengok gambar. ;D

Alangkah lebih menggiurkan jika ada gambar selepas gigitan kan? ngee. Btw, it's sooooo cute ! ^_^

Last week, dapat makan lagi tapi kali ni crepe dia warna hijau. Tapi rasa still sama. Isi nya sangat padat. Slurrpp..... X9

Teringin nak buat sendiri. Bahan dia senang je. Kulit dia buat macam lempeng tapi lebih nipis. Isi pula, just whipping cream dan isi durian saje. 

Kalau dapat isi durian kuning-kuning macam ni memang lah umpphh ! hihi

Selamat mengidam ! kihkih ;P












3 comments:

Lynn Hamzah said...

memang heboh sana sini pasal durian crepe...tapi lynn x plak teringin nak makan...huhuhu...

Wawa said...

kan? eh kenapa tak teringin? tak minat durian ea. hehe

Nn said...

senang je buatnya. tp mahal harganya kn. mungkin sbb durian tu.