Wednesday, 15 August 2012

Berbuka Puasa - KFCH International College

Assalamualaikum.

Biasalah kalau di bulan puasa ni tak sah kalau tak update tentang cerita berbuka puasa. Macam-macam tempat yang menarik sampai dah pening tak tahu nak decide berbuka puasa dekat mana. Well, kali ni aku nak share cerita berbuka puasa aku bersama officemates dan ex-officemates juga! masing-masing boleh bawak partner. Scandal ke BF ke Fiancee ke Hubby ke dan Family juga. =D Kitorang pilih KFCH International College yang terletak di Bandar Dato' Onn, Johor Bahru untuk tempat berbuka puasa. Nama pun college kan so memang kitorang berbuka puasa di college lah. First time college ni buat Ramadhan Buffet. Normal price, RM42/head. Kalau booking awal, dapat diskaun RM7 so dapat lah RM35/head. hee.. best menu-menu dia. Berbaloi bayar RM35. Jom tengok ! =D

Ni tempat dia. ^_^

Ni posisi di luar cafe. haa dah nampak office-mates dah =D

Makanan di meja kitorang ! =D

Tangan tu macam pernah ku lihat. Tapi dimana ya? kihkih

2 Tables for our reserved ^_^

My plate dish ! =D

 This is my favorite ! Sedap gila lagi-lagi cicah dengan thai sos. yummeh !

Ikan Bakar

Dua Jelitawan. =)

Suasana di sekitar kami. Tak ramai pun, aman je. satu lagi, sebab orang tak ramai lagi yang tahu tempat ni sebab first time buat Ramadhan Buffet.

Otw ke surau di tingkat atas. Clean & Clear je tempat dia. Terpikat pulak. hee

Lepas solat continue makan lagi. Tapi amek sikit-sikit je. Bubur lambuk dan Mashroom soup with a slice of soft bread. Mashroom Soup dia memang terbaik! Boleh lawan Pizza Hut punya. hehe 

Muka happy kekenyangan. hee

Lepas semua dah habis makan, kitorang celebrate birthday Kak Mien. Sampai 3 biji cake sekali kau. Dah lah nak meletop perut ni ditambah pulak dengan cake. Ayoyo.. ahaha

Itu dia kak Mien nya. Dia lah HOD dalam Account. Dia dah nak meninggalkan kami hujung bulan ni sebab nak berhenti sudah. sobsob

Kiri : Budak Poyo. Kanan : Budak Comel. haha =P
 

Anak ex-officemate. Si kecik yang suka berlegar-legar tak reti diam. 



Thanks for reading != D



13 comments:

rEaliTi hIduPku said...

Awak, awak kenal Hanif Ismail eh?? gambar no.5 dari atas tu... awak kenal dia eh?? yg sebelah budak kecik 2...

Wawa said...

Kenapa? awak kenal ea? =)

rEaliTi hIduPku said...

Dia satu tempat keja ngan kita wak..dia department ICT.. awak ngan wife dia satu tempat keja ke?

Wawa said...

A'ah wife dia officemate kita. hehe kecilnya dunia ni kan. ^_^

rEaliTi hIduPku said...

2 la awak..hihihi.. awak keja kt mane ek?

Wawa said...

Kerja dekat oxycom. dekat tampoi utama. =)

rEaliTi hIduPku said...

oo..ye ker... kecik nyer dunia...ingatkan wawa keja kt KL.. wawa nie org Johor ek? kita ingatkan org KL ke,mane ke...

Wawa said...

Kita asal dekat BP. Kerja je dekat JB. hehe. kita kenal dekat KYM ea?

rEaliTi hIduPku said...

Ha'ah..mase tu awak satu geng ngan ara sume kan? kalau x silap kita la...hehehe... 2 yg kita dapat kenal awak 2... pas 2 kita kawan dengan soleha samyon..dia satu sekolah ngan awak dulu kan?? STEPO..

Wawa said...

a'ah. hee. eh awak kenal soleha ea? satu tempat kerja ke?

rEaliTi hIduPku said...
This comment has been removed by the author.
rEaliTi hIduPku said...

ha'ah satu tempat keja merangkap kawan baik kita..hehe..kecik je dunia nie kan...pusing2 kt ctu jugak... :) bile nk kawin..t kawin jangan lupe jemput taw...hehe

amran amir said...

Terima kasih kerana memilih KFCH ..UNTUK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT, SURAT TAWARAN DAN PINJAMAN
PENGAJIAN SEGERA SILA HUBUNGI:

NAMA : AMRAN
TEL : 012-379 1871 atau 017-6842 836
Email: azusaresources@gmail.com
Sesiapa yang Berminat untuk mendapat surat tawaran
KFCHic diminta untuk mesej SMS yang hendak diambil,kepada En AMRAN TEL : 012-379 1871 atau 017-6842 836. Anda juga boleh menghubungi AMRAN, TEL : 012-379 1871 atau 017-6842 836.
Sebarang pertanyaan mengenai kemasukkan ke KFCHic bolehlah menghubung AMRAN, 012-379 1871 atau 017-6842 836 atau email ke azusaresources@gmail.com untuk perbincangan selanjutnya.

(Sebarang perubahan tertakluk kepada pihak kolej KFCH International)