Wednesday, 11 July 2012

Mr. Fiancee's 24th Birthday [1st July 2012]

Assalamualaikum..

Sampai hati aku kan, lambat sangat update pasal birthday mr.fiancee first of July hawitu. sorry cinta i busy kerja, tak sempat (alasan). ehehe. =P. masa malam nak menanti detik pukul 12 malam tu, aku dah ada dekat rumah parents mr.fiancee sebab esoknya ada jemputan kahwin jiran rumah they all.. so, dipaksa tidur sana. ops tak tak. i rela dan ikhlas tidur sana. ehehe. =P sempatlah aku dengan mastura si adik mr.fiancee amek tepung. tepung jela yang mampu. kesian pulak nak baling telur sebab dia tengah pakai baju mahal. tak boleh tak boleh. ahaha. masa tu mr.fiancee sebok berborak dengan kawan die berdua dekat luar rumah. tepat pukul 12 malam aku perlahan-lahan keluar rumah menuju ke tempat dia berborak tu, terus tabur tepung atas kepala dia sambil nyanyi lagu 'happy birthday' walaupun suara aku tak sedap. ahaha. then, i said to him, 'please make a wish sayang'. and he said, 'nanti bila i mati ,i  nak masuk syurga'. tersentap jap aku. ok sayang InsyaAllah. =) ehe. lepas tu, lepas tu tidur lah dah pukul 12 lebih dah mata pun dah macam -__-. huhu. tapi malam tu sempat lah deal dengan gf adik mr.fiancee esok belikan kek. kalau aku nak pergi beli macam mana pulak dah 24jam aku dengan mr.fiancee. memang tak dapat surprise lah kan. hihik =P

Esoknya lepas balik dari jemputan kahwin kawan mr.fiancee, kitorang rilek-rilek je dekat umah. aku lak sebok tunggu adik mr.fiancee dengan gf dia bawak balik kek. lepas tu, mr.fiancee kata dia nak pergi cut rambut jap dekat kedai depan tu. masa adik dia balik bawak kek tu, ngam-ngam pulak dia pun balik dari cut rambut. nasib baik sempat hidupkan lilin. ehek. nahhhh..

Lepas tu hari Sabtu lepas ingatkan nak pergi belanja dia makan western food. boleh dia kata tak nak dan tak payah. membazir katanya, simpan duit tu untuk kahwin, kita makan biasa-biasa je. ok fine kecik hati iteww tau nak banje awak tapi awak tak nak (dalam hati, selamat duit aku) kihkih. =P. pastu fikir pulak nak bagi present apa birthday gift untuk dia. kang nak beli mahal-mahal dia katanya membazir lagi. Berjimat cermat betul future hubby aku. Bagus jugak nanti lepas kahwin lagi banyak pakai duit. Boleh lah dia yang control duit. eh siapa yang accountant ni? kihkih. =P. Lastly, aku belikan topi yang tak berapa mahal tu je, tapi bermakna ok. Topi yang ada 'badge of Superman' sebab mr.fiancee minat giler dekat Faizal Tahir. (oh bukan minat dekat Superman ke?) ahaha. then, dia say thanks giler-giler dekat aku sampai meleleh air mata ok. (ok bila aku dah tua nanti mintak-mintak tak nyanyok bila baca entri ni sebab entri paling bermakna tentang seorang lelaki telah mengalirkan air matanya, ekeke =P) jangan marah sayang.. dia kata dia tak sangka aku belikan birthday gift untuk dia gak. uh sayang.. tahun lepas i tak bagi birthday gift ke? =P alaaa... gift yang tak seberapa ni je sayang. hope awak suka. (^_^)


  Birthday Wish Tissue Card. (saje bagi pakai tisu nak tengok dia pandai jaga ke tak. ehe =P)

Dah rasmikan dah. ihihi (^_^)

8 comments:

Yana@Nana said...

ALOLO..SWEETYER.. singah baca,, cr ilham!!!

bufday suami n dewi on july gk.. tgah pening nk cr hadiah.. mane tau baca at sini dpt ilham heheheh

selamat hari lahir TUNANG wawa :) hehee

wawa said...

ehehe tq dewi. simple je dewi tak de yang mewah.
pk nak tawen je ni. ihihi.
ok selamat mencari ilham ! ahaha =D

Nurizah Yahya said...

wah!wawa da de blog...hehe come join myblog too k,http://nuchaconner.blogspot.com so shweet u both...ble tarikh nk kawin ni?

Wawa - Bunga September said...

thank you iza. =)
InsyaAllah tahun depan. doakan ye. =)

Nor Aini said...

Wah untung sape dapat tunang macam wawa ni. Sweetnyeee la hai korang nih ^_^

lovelyyaki said...

thats sweet of u!!

Wawa - Bunga September said...

ihihihi. thank u anie comel. biase-biase je.
ini yang termampu.
ehe malu lak iteww. hihik (^_^)

Wawa - Bunga September said...

thanks che as ! =D (^_^)