Wednesday, 31 October 2012

Pre-Wedding Course

Assalamualaikum

Dah lama dah nak buat entri untuk pre-wedd course ni. tetapi tidak berkesempatan pula. busy memanjang. ah busy sangat. =P entri kali ni, aku nak share perjalanan aku dan Faris menyertai pre-wedd course ni. =) Kitorang pergi masa 15 dan 16 September haritu iaitu pada hari Sabtu dan Ahad. Dengar kata, lepas ni nak buat 3 hari 2 malam. wahh macam holiday pulak kau. haha. 

Firstly, kitorang booking nama dekat hotel awal-awal. Thank you kepada office-mate, Enn kerana membantu. Normally, jumlah bayaran pre-wedd course untuk seorang adalah sejumlah RM120. tengok tempat juga. ada yang RM70, RM80. kitorang ambil dekat Hotel Seri Malaysia, Larkin, JB yang dianjurkan oleh Pulai Utama Management. Satu kepala di kenakan RM120.


Day 1
Sangat sopan. agagaga

Bayar dulu

Lepas bayar, kitorang akan dapat satu fail yang berisi tentatif kursus, modul, helaian kertas dan sebatang pen. beginilah fail nya. =)
 

Modul Bersepadu

Kalau ada sesiapa yang berniat nak pergi dalam hujung tahun ni, tengoklah jadual ni. Sempat lagi. hehe Sharing is caring ;) Click imej untuk zoom in.

Jadual ni dia bagi sebab untuk sesiapa yang menghadiri kursus ni boleh bagi dekat kawan-kawan yang belum sertai. =) 

Breakfast on Saturday. yummeh

wajiblah kan? hihik

In class. Dia berbaju melayu hitam. Kami sebaris. Kalau dapat sebelah-sebelah lagi best. eh? ;P

Day 2
Breakfast time at 10 am

Olo tomey-tomey future husband siapa lah ni ek. hihi ;P

Curik-curik. Ustaz ni sporting sebab dia bagi tidur kalau mengantuk, hehe

Luncheon ! XD

with this gediks couple. ngehngeh

Us (^_^)

Lepas lunch dan bersolat, class perlu diteruskan. =)

Lepas habis class, kami dapat sijil on the spot. (^_^) Alhamdulillah.

Eh eh suka pulak dia. Dah lah pakai songkok kedepan. Cium kang ! Eh, belom nikah. kihkih ;P

Sekian. Thank you for reading =)



















4 comments:

Plankton Seksii said...

bestnyeee nak kawen dahhh huhu

Wawa said...

hehe InsyaAllah. Doakan ye. ;)

S.U.R.I.A. said...

wawa...sijil nikah siap ngn gmbr..cumel!

Wawa said...

hihi thank you. (^_^)