Wednesday, 18 April 2012

Zoo Johor + Chicken Chop Hutan Bandar

Assalamualaikum


tengok tajuk pun dah tahu entri ni pasal apa kan. hahaha.. biasanya weekend pada hari ahad aku dengan mr. fiance akan keluar jalan-jalan. aktiviti utama mesti tengok wayang. tapi memandangkan sabtu malam tu aku gian tengok movie korea, so aku tidur lambat.. mr. fiance pula balik pukul 3 pagi ada job sikit dekat luar dengan kawan dia. dah jadi masing-masing tidur lambat, bangun pun lambat lah kan. aku bangun pukul 10 pagi, ceh sempat lagi aku bukak laptop sambung tengok movie korea tu. mr. fiance pulak belum bangun. malas lah nak call kang kacau pulak dia tak cukup tidur nanti. shian yeee.. hihi..

lepas tu decide nak keluar pukul 3 petang. plan nak pegi tengok movie dekat City Square. tapi makan dulu dekat food junction die je. lepas makan pegi tempat beli tiket mak aihh tak macam panjang lagi. aku tengok mr. fiance lama-lama, pastu baru lah dia decide nak bawak aku pegi ZOO JOHOR ok. haha..dating dekat sana pun jadi lah. asek tengok movie je boring jugak. sekian lama tak pegi zoo.. last pegi masa tahun 2006 tu pun dekat ZOO MELAKA. tapi ZOO JOHOR kecil sedikit lah dari ZOO MELAKA. ok lah malas nak type panjang-panjang. just nak share beberapa gambar haiwan yang cute dalam zoo tu.. hihi


tidur dengan mata tertutup dan mulut terbuka. tak senonoh betoi. haha
ceteka apa natang ni? kih3


eh yang ni bukan haiwan k. ni gadis Bunga September. =p

masa nak balik tu kaki dah melecet dah. huhu lain kali nak pegi zoo kene pakai kasut flat je tak pun sport shoes. selesa sikit nak berjalan. apa-apa pun we all have fun sangat. malam pulak lepak dekat tepi laut dapat lah tengok-tengok Kota Singapura tu sambil meluahkan kata-kata cinta we all. =P
lepas lepak situ we all pegi makan chicken chop dekat Hutan Bandar. haaa sapa dok Johor Bahru kalau tak tahu chicken chop Hutan Bandar memang kesian. hehe ayat berlagak aku. harga dia RM5 je. murah kan? sedap pulak tu. =D



Selain chicken chop, ada juga makanan bergoreng, otak-otak, kacang rebus.. tapi tak pernah cuba lagi makanan lain selain chicken chop. sebab tiap kali nak ke sana memang tujuannya nak makan chicken chop. camne nak makan benda lain lak kan. kalau perot ni ada 10 tong boleh lah jugak. haha =P















4 comments:

Yana@Nana said...

Alolo soo kesian hargeyer.pernah pergi hutan bandar,blum mkn lg chiken chop dia jer.

Bunga September said...

hehe.. murahkan.. sedap lak ttu. grilled chicken chop pun sedap. =D

Anonymous said...

,. eheh.. sy bru 1st time mkn smalam dkt hutn bndar... nk updte kt fb., cri gmbr... dlm2 bribu gmbr kt google.. 1st klik was thisz one.. n loc is the same.., ehehe..

add fb jika sudi yarh., fb.com/randomz.xcess ;)

Anonymous said...

eheh.. sy bru 1st time mkn smalam dkt hutn bndar... nk updte kt fb., cri gmbr... dlm2 bribu gmbr kt google.. 1st klik was thisz one.. n loc is the same.., ehehe..

add fb jika sudi yarh., fb.com/randomz.xcess ;)

zoo plak ader pgi thun 25th feb 2010..